Публикувано на: 08.11.2007г.

Искате ли да подарите мечта?
На някой, който се нужда от нея, повече от всичко?
На някой, който я заслужава?
Твърде малко хора по света са способни да сторят това.
Ако сте един от тях, бъдете гост на нашата благотворителна вечер.
На 20 ноември, писателката Людмила Филипова, ще събере под един покрив, звездите на България, за да дарят свои скъпи лични вещи и да подкрепят благотворителната инициатива.

Средствата, събрани чрез закупуването на звездните предмети на търг, ще отидат за благотворителна инициатива, посветена на децата на България.
Близо 30 известни и уважавани личности от всички свери потвърдиха подкрепата и участие за каузата. Сред тях са политици, певци, актьори, спортисти, водещи, театрални и кино дейци и други изявени лица на България. Участие потвърдиха дори звезди като Антонио Бандерас и Морган Фрийман.

Повече от 250 000 семейства в България, всяка нощ заспиват с една единствена мечта – да имат дете.
Колко от тях ще сбъднат мечтата си зависи и от нас.
Някои двойки вече са се борили с години и са затънали в доживотни заеми към банки, роднини и приятели.
Макар мнозина от нас да считат, че на света няма нищо по-лесно и естествено от това да станеш родител, милиони хора на планетата, никога не биха изпитали тази радост, без помощта и напредъка на медицината. Мечтата е постижима, но и твърде скапа.
Единици са семействата, които могат да платят процедури за асистирана репродукция, която често струват между 5 000 и 10 000 лв.

Благотворителната инициатива „Подари мечта” се организира от Людмила Филипова. Тя е една от най-продаваните български писатели, журналист и автор на романите „Анатомия на Илюзиите (2006)”, „Червено злато (2007)” и „Излюпване (предстои 2008)”.  Самата тя, ще дари хонорарите си от продажбите на книгата си „Червено злато”, считана за най-тиражирания роман до момента на 2007 година.

Същата вечер ще бъдат избрани на лотариен принцип двойките, които ще спечелят финансова и медицинска помощ.
Всяко семейство, което иска да кандидатства за помощта, трябва само да напише писмо до Людмила Филипова, в което да разкаже своя проблем, от кога се бори с него, защо кандидатстват за помощта и нещо за самите тях. Изискванията са само две – семейството да може да докаже, че се нуждае от репродуктивни асистирани методи и че е финансово затруднено. Писмата могат да се изпращат на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Парите няма да се дават на ръка, а ще се изплащат на ин-витро центровете, избрани от кандидатите. Средствата ще се разделят поравно сред кандидатите. Ще бъдат изтеглени толкова двойки, за колкото се съберат средства.

Инициативата се осъществява с изключителното съдействие на:
Гранд Хотел София
В. „24 Часа”
Издателство Сиела
Раух България
Перно Рикар България 
Агенция PR TEAM
Атика Медия България
Агент Тенев
Богдан Томов