Публикувано на: 12.10.2007г.

Фондация „РОЗИ” и фирма „ЕСО КОМЕРС” ООД – Сливен даряват средства на 5 бездетни семейства за извършване на скъпоструващите ин витро процедури.

На 14 октомври 2007 г. от 13 ч. в хотел „Парк Централ” - Сливен ще се проведе първата информационна борса на фондация "Искам бебе" в Сливен, която включва безплатни консултации и семинар с едни от най-добрите специалисти в областта на прилагане на инвитро технологиите и репродуктивната медицина.

Първите дарители на Фондация „Искам бебе” в град Сливен са фондация „Рози” и г-н Галин Кънчев – Изпълнителен директор на ЕСО КОМЕРС ООД – една от фирмите, неотменно присъстваща в Топ 100 на най-големите по оборот фирми в страната.

Програмата за корпоративна социална отговорност на ЕСО КОМЕРС ООД – Сливен и фондация „Рози” подкрепят дарителската инициатива на фондация „Искам бебе” като подпомагат изграждането на постоянно действащ Информационен център „Искам бебе” на територията на гр. Сливен с цел даване на навременна информация и набиране на средства за подпомагане лечението на бездетните семейства в Сливен. Кампанията се подготвя с помощта на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве.

Безплатни консултации на присъстващите ще дават д-р Даниела Савова –АГ болница Д-Р ЩЕРЕВ, д-р Георги Стаменов – АГ - ЦРЗ „Надежда” – София, д-р П. Табакова – МЦ „Репробиомед” – София, д-р Тони – МЦ „Саламанида” – Пловдив, д-р А. Ставрев – МЦ „Плама” – Пловдив, д-р Матеев – АГ – МЦ „Бора”, Пловдив, д-р Монастирска – АГ – МЦ „Олимед”, Варна, Милена Божилова - психолог, Ани Коцева – психолог, Стефка Величкова – ембриолог, Лъчезар Железарски – криобиолог.

Номинираната за приза „Майчино сърце” и председател на фондация „Рози” - г-жа Роза Кънчева ще връчи дарителски ваучери за лечението и извършване на инвитро процедури на 5 семейства от Сливен, които се борят за свое собствено дете. Семействата ще бъдат избрани след теглене на жребий в деня на събитието. Критериите за включване на семейства в дарителската програма са: семействата да са от град Сливен, да са с доказан репродуктивен проблем, да декларират, че нямат необходимите средства за лечение на стерилитет. Дарителите – Фондация „Рози” и ЕСО КОМЕРС ООД - Сливен ще поемат шефство над дарените семейства до завършване на цялата инвитро процедура.

Допълнителни средства за бездетните семейства в Сливен ще дарят и фирма „Йотови” – г-н Коста Христов, „Еко Медика” – г-жа Петя Иванова, аптеки „Централ” – г-жа Ваня Койчева.

Фондация „Искам бебе” търси свои съмишленици и дарители и в други градове на страната с цел повсеместно подпомагане на бездетните семейства у нас. За информация – Радина Велчева – председател на УС на Фондация „Искам бебе” – тел. 0898 588 026

 Ф о н д а ц и я   „И с к а м   б е б е”
София, ул. „Юрий Венелин” 19, тел: +359 2 490 09 67, 0898 588 026